Facebook logo

                           GEA KRING TWENTE

algemeen micromounts mineralogie petrografie

 Start
programma
excursies
verhalen
pas gevonden
GEA dag
links
fotograferen
vraag & aanbod
bestuur
archief
lid worden
micro-foto's 

Algemeen

GEA Kring Twente is één van de kringen van de landelijke Stichting Geologische Aktiviteiten.

Doel van de Kring is de kennis van de leden te vergroten en met elkaar bezig te zijn met de hobby. We doen dit door middel van:

                                                                                                                           bariet dreislar 01.jpg (83819 bytes)

bullet
    lezingen
bullet

    excursies                                                                                                    

bullet

    werkgroepen

bullet

    musea bezoeken

bullet

    zoektochten

bullet

    onderlinge contacten

Gedurende het winterseizoen (september-april) organiseert de Kring een aantal lezingen over uiteenlopende interessante onderwerpen. Bij voldoende belangstelling worden er cursussen gehouden.

In deze periode zijn de werkgroepen mineralogie, petrografie en micromounts ook actief. Één keer per maand komen deze bijeen op de donderdagavond.

Het programma wordt aan het begin van het seizoen in onderling overleg samengesteld.

Enkele keren per jaar organiseert de Kring excursies/zoektochten naar mineralen en/of gesteenten. Soms één dag, een weekend of een paar dagen zoals met Hemelvaart. Leden gaan ook vaak met elkaar in kleine groepjes op pad.

In het najaar is er de "gezelligheidsdag". Een dagje uit, mede bedoelt voor de gezinsleden die niet zo fanatiek aan geologie doen. De invulling is meestal een beetje geologie, een beetje natuur, een beetje cultuur, maar vooral gezelligheid, koffie en lekker eten met elkaar.

Aan het begin van het seizoen en in januari zijn er bijeenkomsten met een bijzonder tintje voor alle leden. Een aantal mooie stukken mineraal worden verloot en er is een korte lezing of iets dergelijks. Vakantie ervaringen worden uitgewisseld in september en in januari staat het geheel in het teken van Nieuw Jaar.

Vier keer per jaar ontvangen de leden van de Kring het tijdschrift GEA. Hierin staan interessante artikelen over mineralen, fossielen, gesteenten en allerlei andere zaken die van belang kunnen zijn voor het uitoefenen van onze hobby: GEOLOGIE

Een lidmaatschap geldt voor het gehele gezin; alle gezinsleden kunnen dus deelnemen aan de activiteiten van de Kring. Kinderen onder begeleiding van de ouders.

Landelijk wordt er een vindplaatsenarchief bijgehouden. Leden kunnen via internet gegevens over vindplaatsen van mineralen, fossielen of gesteenten opvragen.